Liander biedt prepaid energie aan

Netbeheerder Liander gaat prepaid energie aanbieden. Dat doet ze samen met EnergieFlex. De twee bedrijven gaan ook samen het energiegebruik van klanten monitoren. Op die manier proberen de beide energieleveranciers hun klanten bewuster te maken van hun energieverbruik en verantwoordelijker met energie om te laten gaan. Het project zou ook leiden tot minder afsluitingen.

Net als bij de telefoon
De prepaidkaart voor energie is te vergelijken met de prepaidkaart die in de telefoon zit. Klanten kopen voor 30 dagen stroom in gas. Is het tegoed op? Dan kunnen klanten opwaarderen. Zo is de eindafrekening nooit een verrassing voor de consument. In Nederland en Engeland is het idee al een succes. Vooral gezinnen die minder te besteden hebben maken gebruik van zo’n soort prepaidkaartje. Zo krijgen de gezinnen meetr grip op wat ze uitgeven aan energie. Dat geldt ook voor bedrijven bij andere energieleveranciers.

Aanbieder EnergieFlex kijkt via de slimme meter mee. Er is dan precies te zien hoeveel energie een klant in een maand verbruikte. De aanbieder werkt nu samen met Liander aan het project ‘Bewuster omgaan met energie’. De aftrap voor het project vond afgelopen dinsdag plaats in het hoofdkantoor van netbeheerder Liander.

Tips
Naast de prepaidkaart, krijgen klanten allerlei besparingstips. Die variëren van korte douchen met een waterbesparende douchekop tot de thermostaat een graadje lager te zetten. De netbeheerder raadt ook aan de wasmachine ’s nachts aan te zetten. Die draait dan op laag tarief. Op die manier kunnen huishoudens vele euro’s besparen. Sivah Kandiah van Energieflex: “Door bewuster om te gaan met verwarming en apparatuur kan er wel tot 50 euro per maand bespaard worden. 600 euro op jaarbasis.”

De bedrijven
Liander beheert het energienetwerk in Gelderland. Noord-Holland, Flevoland, Friesland en Zuid-Holland. Het bedrijf levert dagelijks aan ruim 2,9 miljoen huishoudens, instellingen en bedrijven. EnergieFlex is de eerste aanbieder van prepaid energie. Het zou de oplossing zijn tegen wanbetalers en klanten die een te groot risico vormen. Zo’n 300.000 Nederlanders kunnen de energierekening niet meer betalen. Daardoor moeten netbeheerders zo’n 30.000 tot 40.000 huishoudens per jaar afsluiten van het stroomnet. De oorzaak is meestal een tegenvallende eindafrekening.