Gelderland wil energie besparen

De provincie Gelderland wil haar inwoners stimuleren meer energie te besparen. Daarom organiseert de provincie samen met Energy2Go en Gasterra een bijeenkomst over nieuwe energiebesparingskansen in Gelderland. De provincie hoopt op een hoge opkomst in Burgers Zoo.

Science fiction
Voor veel consumenten is technologie om te besparen nog ‘science fiction’. Tien jaar geleden was het helemaal nog ondenkbaar om energie te besparen op de huidige manieren. Nu zijn er veel nieuwe technologische snufjes op de markt, schrijven de initiatiefnemers van de bijeenkomst. Daarom kunnen inwoners van Gelderland zich nu laten informeren over de mogelijkheden op energiegebied.

De provincie Gelderland heeft allerlei stimuleringsregelingen om bijvoorbeeld zelf groene stroom op te wekken in de winter. Daarnaast komen inwoners van de provincie erachter welke kansen er liggen en welke subsidies beschikbaar zijn. Ook kunnen inwoners vragen stellen over de subsidies zelf.

Workshops
Naast gesprekken over duurzame energie in de toekomst, kunnen bezoekers van de bijeenkomst ook meedoen aan allerlei workshops. In die workshops gaan energiecoöperatie deA, Alliander, Kuijpers Ecopartners, Gasterra, Remeha en Spaar het Klimaat in op de techniek en op voorbeeldprojecten.

De bijeenkomst krijgt ook een breed geörienteerd informatieplein. Daar kunnen bezoekers informatie inwinnen over de HRe-ketel op groen gas, brandstofcellen, gaswarmtepompen, hybride ketels, mini-warmtekrachtkoppeling en de isolatiemogelijkheden.

Gratis
De entree voor de bijeenkomst in Burgers Zoo is helemaal gratis. Bezoekers zijn zowel ’s middags als ’s avonds welkom in de dierentuin. Sprekers zijn onder andere Gedeputeerde Annemieke Traag en oud-wethouder Margreet van Gastel van de gemeente Arnhem. Het is niet de eerste keer dat de provincie dergelijke bijeenkomsten houdt.

In 2011 hield de provincie ook al een workshopdag voor MKB’ers, om zo de kosten voor verlichting in kantoor, magazijn en winkel naar beneden te brengen.